Vremenska zona

Monoštor ima umereno kontinentalnu klimu koju karakterišu hladne zime i topla leta, sa dobro raspoređenim padavinama i kratkim prelaznim godišnjim dobima. Letnji meseci od juna do avgusta nude lepu vruću klimu i malo kiše, a zimi meštani često idu na klizanje na neki od Dunavskih rukavaca.

, Bački Monoštor

Proleće i leto

U proleće (od marta do maja) prosečna temperatura je od 15 do 18 stepeni. Najugodinije deo proleća je oko prvomajskih praznika. Šetnja šumom i boravak u prirodi idelana su sugestija za ugodan vikend odmor.

Tokom leta (od juna do početka septembra) prosečna temperatura je oko 23 stepena. Tokom leta mogući su i vrući dani pa je tako moguće da i u Monoštoru osetite tropski dan sa temperaturom preko 30 stepeni. Tih dana savetujemo Vam da se rashladite na jednom od 7 vikend naselja u okolini Monoštora.

Bački Monoštor

Jesen i zima

Jesen je neznatno toplija od proleća. Dnevna temperatura u kasnu jesen je oko 10 stepeni i česti su mrazni dani. U novembru možete posetiti manifestaciju "100 fela rakije Jugoslavije" i ugrejati se degustacijom ove delicije.

Najhladniji monoštorski dani su tokom decembra i januara. Prosečno u toku zime Monoštor je 18 dana pokriven snegom.

Kada da posetim Monoštor?

Ne postoji savršen momenat kada da posetite Monoštor. Proleće je idealno zeleno. Leto je idealno za vikend predah i odmor. Jesen nudi šaroliki pejzaž boja prirode i uživaćete šutajući otpalo lišće.

Bački Monoštor

Vremenska zona

Monoštor i Srbija se nalaze u području Centralno Evropske vremenske zone - GMT +1; odnosno GMT +2 od poslednje nedelje u trećem mesecu do subote pre poslednje nedelje u desetom mesecu.

Svake poslednje nedelje u martu satovi se pomeraju jedan sat unapred – sa 2:00 na 3:00 i službeno započinje letnje računanje vremena GMT +2. Letnje računanje vremena u Bačkom Monoštoru traje do poslednje nedelje u oktobru. Svake poslednje nedelje u oktobru satovi se vraćaju jedan sat unazad – sa 3:00 na 2:00 i službeno započinje standardno (zimsko) računanje vremena GMT +1. Standardno računanje vremena u Monoštoru traje do poslednje nedelje u martu.

Prijavite se na naše vesti